vilka Objektiv ska du välja till din kamera?

Som nybörjare är det bästa objektivet att köpa en kitlins. För många instegskameror skulle detta objektiv vara 18-55 mm-objektiv. Med ett måttligt zoomintervall och en överkomlig prislapp är kitlinsen den överlägset mest mångsidiga för alla som just börjat med fotografering. Men det finns fler olika typer av linser som du kan överväga.

När du blir mer varm i kläderna kommer du troligtvis att vilja du utöka utöver kitlinsen. För att hjälpa dig att ta reda på vilken riktning du ska gå, använd den här guiden för att bestämma vilket objektiv du ska köpa först.

Vilka objektiv är bra för nybörjare?

Det finns olika objektiv som är “bra” för nybörjare, men det betyder inte att de kommer att vara perfekta för dig. Innan du bestämmer vilka linser som är bäst för dig bör du först överväga vilken typ av fotografering som intresserar dig.

En bra filosofi för nybörjare som överväger objektiv är att titta på de mest mångsidiga sorterna. Speciellt om du bara är en hobbyist, då vill du ha ett enda objektiv som fångar allt, eller så mycket som möjligt.

 

Kit-lins

Du kanske är skeptisk till kitlinsen eftersom den “inte är lika bra” som andra linser. Sanningen är att kitlinsen vanligtvis är den bästa startlinsen för en nybörjarfotograf. Det gäller särskilt med objektivet 18-55 mm.

Med ett bra brännvidd och en variabel bländare på F/3.5-5.6 kan du fortfarande få vidvinklar eller närbilder, även med en suddig bakgrund!

Objektivet 18-55 mm är den objektivet som kan fånga massor av bra bilder. Du kan fortfarande bli kreativ med filter, långa exponeringar och nattfotografering när du använder ett kitlins.

50mm-objektiv

Det finns många 50mm -objektiv på marknaden, och Canon 50mm F1.8 är en de bästa-objektiven för nybörjarfotografer. Canon 50mm är ett bra objektiv för nybörjare eftersom det tilllåter dig experimentera med grunda skärpedjup. Med en måttlig brännvidd på 50 mm är det en idealisk kombination för att skapa smidig bakgrundssuddighet runt ditt motiv.

Eftersom objektivet har så stor bländare är det här objektivet perfekt för fotografering i svagt ljus och hjälper dig att få ut lite mer av din kamera. Med tanke på priset tar det rimliga bilder och fungerar utmärkt för en mängd olika ändamål.

Vidvinkelobjektiv

När du inte är säker på vart du vill gå med din fotografering är det fantastiskt att få ett mångsidigt objektiv. Med ett vidvinkelobjektiv kan det inte bli mycket mer mångsidigt än så.

Dessa objektiv är perfekta för resor när du inte vill släpa runt en väska full av olika objektiv. Istället kan du använda ett objektiv som fångar alla typer av bilder du kan tänka dig.

Dessa kostar lite mer jämfört med andra objektiv för en nybörjare. Men när du väl har en vidvinkelzoom kommer du att vara nöjd i många år framöver.