Stockholm är en vacker huvudstad med många platser som lämpar sig för fotografering. Här finns något för alla, oavsett om du vill ta snygga porträttbilder eller fotografera arkitektur eller stadsliv. Här ger vi dig de bästa tipsen när du ska åka till Stockholm för att fotografera.

Sveriges huvudstads bjuder på trånga gränder, vacker skärgårdsmiljö och en levande citykänsla. Det kan dock vara svårt att veta var i staden du kan ta de bästa fotografierna. Här kan du läsa mer om vilka platser du bör besöka och när på dygnet du kan ta de bästa Stockholmsbilderna.

Bo centralt

För att kunna utnyttja stadens skönhet till fullo är det viktigt att du bor centralt. Det bästa är om du har gångavstånd till centrala stadsmotiv eftersom det ger dig möjlighet att fotografera tidigt på morgonen och sent på kvällen. Hos Elite Hotels kan du boka hotellrum i Stockholm som ligger centralt. Elite Hotels har sju hotell i Stockholm som ligger centralt nära bussar, tunnelbana och tåg. De har hotell nära Centralstationen, Stureplan och Humlegården, på Östermalm, i Vasastan och Torsplan samt vid vattnet i Saltsjökvarn. Samtliga hotell ger dig goda möjligheter att fotografera på många platser runt om i stan. Dessutom är flera av deras hotell utrustade med spa, gym, pool, jacuzzi, bastu, restauranger, bar och annat. Det gör att du kan koppla av efter en lång dag med fotografering. Dessutom är sängarna mycket sköna och du kan njuta av en härlig frukostbuffé som gör dig redo för en dag på stan.

Fotografera tidigt på morgonen eller sent på kvällen

Ett tips är att fotografera tidigt på morgonen eller sent på kvällen för att undvika folkmassor. Det finns flera fördelar med att ta bilder vid soluppgången eller solnedgången, exempelvis:

  • Vackert ljus. Ljuset är mjukare vilket skapar vackra kontraster och du undviker skarpa skuggor.
  • Fritt från folk. Framför allt på morgonen är det färre personer som är ute på gatorna. Det gör att du kan fotografera gator, arkitektur och annat relativt ostört.
  • Magiska färger. Under gryningen och skymningen är färgerna speciella. De brukar se väldigt fina ut på bilder och därför är det ett bra tillfälle att ta bilder. Att fotografera Stockholm en varm sommarkväll kommer garanterat att ge härliga bilder!

Bästa platserna

Det finns många platser runt om i Stockholm som lämpar dig för att ta bilder. Berömda stadsmotiv som Stadshuset, Centralstationen, slottet, Blå porten på Djurgården, Strandvägen, Stureplan och Gamla stan är populära platser där du kan fånga ikoniska Stockholmsmotiv. Om du är intresserad av att fotografera natur kan du gå till en av de många parkerna, exempelvis Humlegården, Tantolunden, Bergianska trädgården eller Vasaparken för att ta bilder. Du kan också ta en båt ut till skärgården över dagen för att ta bilder med skärgårdskänsla. Om du vill dokumentera stadspulsen en sommarkväll i Stockholm så bör du bege dig till Mosebacke, Skinnarviksberget, Fåfängan, Fjällgatan eller andra platser som bjuder på vacker utsikt. Här samlas mycket folk på sommaren vilket ger en fantastisk möjlighet att ta bilder på Stockholms stadsliv.