Är du redo att ta ditt fotande till nästa nivå och satsa på det professionellt? Då behöver du en fotostudio. Att skapa en sådan behöver inte vara särskilt svårt om du investerar i bra saker. Här berättar vi vad du bör tänka på innan du sätter igång att inreda.

Det absolut viktigaste i en fotostudio är ljuset. Faktiskt kan man gå så långt som att säga att utan bra ljus så blir det ingen studio. Hos Bellaliteblack hittar du alla typer av armaturer du behöver för att få till ett riktigt bra ljus. Satsa till exempel på några studiolampor och spottar med bra ljus. De har även massor av armaturer för att skapa spännande effekter, till exempel Led-strips i olika färger.

Så inreder du en fotostudio

Att inreda en fotostudio behöver inte vara speciellt komplicerat eller dyrt. Det du egentligen ska satsa mest på är ljuset eftersom rätt ljus är a och o för en bra bild. Tro inte heller att du behöver köpa en stor lokal från början. Du kan faktiskt få till en bra studio i ett ganska litet utrymme. Med några bra så kallade back drops kan du ändå ge intrycket av olika miljöer. Att investera för stort är ett vanligt misstag när man startar eget. Här kan du läsa om fler tips till företagare som precis ska kicka igång sin verksamhet.

Viktiga komponenter i en fotostudio

  • Bra ljus
  • Olika typer av bakgrunder
  • Rekvisita för olika tillfällen
  • Effektljus

Glöm inte att vidareutveckla dig

Bara för att du har en fotostudio betyder det inte att du ska nöja dig där. Se hela tiden till att växa, till exempel genom att gå kurser i foto och marknadsföring. Oavsett om din dröm är att delta foto-VM eller om du bara vill ta fantastiska porträttbilder är det viktigt att du inte glömmer att hela tiden lära nytt. Det går trender i foto precis som i allting annat, därför gäller det att hålla sig uppdaterad om man vill vara framgångsrik inom sitt fält. Det är också viktigt att hålla din fotostudio uppdaterad av den orsaken.